Toelichting voetreflextherapie

De meeste mensen zien het fysieke lichaam als de enige realiteit, omdat dit met de zintuigen kan worden waargenomen. Ieder mens heeft echter naast zijn fysieke lichaam ook een energetisch lichaam, dat het fysieke lichaam (waaronder organen, spieren, hersenen) van energie voorziet.

Het energiesysteem van het energetisch lichaam is opgebouwd uit twee fundamentele componenten:

A de chakra's of energiecentra

B energiebanen (in de acupunctuur ook wel meridianen genoemd)

Door bijvoorbeeld trauma's die zijn opgelopen in de kindertijd, door stress of slechte leefgewoonten kunnen blokkades ontstaan in de chakra's en energiebanen. Dit uit zich vaak in vage klachten, zoals onrust, een gejaagd gevoel, slechter slapen, piekeren, onzekerheid, verminderde concentratie of prikkelbaarheid. Maar ook andere symptomen doen zich voor.

Bestaan de blokkades gedurende langere tijd dan kunnen psychische klachten ontstaan zoals zoals angsten, onzekerheid, burn-out of depressies, maar ook lichamelijke klachten, bijvoorbeeld pijnlijke voeten, rusteloze benen, gewrichtsklachten, maagklachten, darmklachten, longproblemen, menstruatieklachten, huiduitslag en hoofdpijn. Tijdens de behandelingen wordt gewerkt aan het opheffen van blokkades in de chakra's en energiebanen. Daardoor kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Voetreflextherapie is een hele mooie therapie om de energie

in het hele lichaam weer beter te laten stromen.

  

Op de voet kun je het hele lichaam behandelen door middel van diverse massagetechnieken. Elk orgaan, spier, bot, energiebaan of chakra heeft zijn eigen specifieke plaats op de voet. Door die zones op de voet te masseren, gaat de energie weer beter stromen in het lichaam en worden afvalstoffen afgevoerd. 

De voetreflextherapie is ook zeer waardevol voor kinderen met klachten zoals: onrust, druk zijn, slecht slapen, angst, buikklachten, obstipatie.

Ook voor zwangeren met zwangerschapsklachten zoals maagklachten, harde buiken, hoge bloeddruk en vermoeidheid kan de voetreflextherapie veel betekenen.